Duitse Uiensoep

Duitse Uiensoep

Duitse Uiensoep is wat meer gevuld dan we van andere uiensoepen kennen, en dat komt natuurlijk grotendeels door de toegevoegde worst. Typisch Duits, en erg lekker, omdat je met verschillende soorten wordt ook kunt variëren.

Let er wel op, dat sommige worstsoorten eerst gebakken, gebraden of gekookt moeten worden.

Recept Duitse Uiensoep

Je hoeft overigens voor deze Duitse uiensoep geen Duitse uien te gebruiken. Deze zijn namelijk vaak veel sterker in smaak en geur dan de Nederlandse uien.

Duitse uiensoep is een volle stevige soep die geschikt is als maaltijdsoep. Door de volle smaak van de uien en aardappels geeft het de soep iets stevigs waardoor je vooral in de winter menigeen blij kunt maken met deze soep. De Duitse uiensoep is niet alleen vullend maar ook nog eens snel voor te bereiden. Binnen een uur heb je een pan Duitse uiensoep op tafel.

Gang Soep
Keuken Duits
Keyword Uiensoep
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale Tijd 55 minuten
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 505 kcal

Ingrediënten

 • 3 Aardappelen
 • 4 Grote uien
 • 200 Gram Worst
 • 2 Blokjes Bouillon
 • Bosje Verse peterselie
 • Olie
 • 1 Liter Water
 • Zout en peper naar smaak

Bereiding

 1. Voor de uiensoep schil je de uien en snij je deze in ringen. De aardappels schil je ook en snij je blokjes.

  Voor de worst kun je het beste cervelaatworst gebruiken. Ook de worst snij je in blokjes.

 2. Neem vervolgens een ruime pan en verhit de olie. Bak de uienringen. Als de uienringen goed gebakken zijn voeg je de blokjes worst toe. Laat de uienringen en worst nog even aanbakken en blus het af met een liter water. Nu kun je ook de bouillonblokjes en de aardappelblokjes toevoegen. Laat dit een half uur koken en roer zo af en toe de pan.

 3. Na een half uur zijn de uien en de aardappels zacht, en kun je zout en peper naar smaak toevoegen. Hak de peterselie fijn en voeg dit toe op het moment dat je het vuur uitzet. Laat dan de pan nog 10 minuten rusten zodat de smaak van peterselie er goed in kan trekken. De Duitse uiensoep is nu gereed om op te dienen. 

Opmerkingen - Tips

Bij de Duitse uiensoep kun je gebakken uitjes of gebakken uienringen serveren. Snij hiervoor een grote ui in dikke ringen en haal deze door de bloem. Bak de ringen goudbruin en serveer ze bij de soep. Deze maaltijdsoep is lekker met een stuk zelfgemaakte volkorenbrood en wat roomboter erop.