Gebonden uiensoep

Gebonden Uiensoep

De gebonden uiensoep, is een variant op de uiensoep, die erg verrassend is, en eigenlijk wat uiterlijk betreft niets meer weg heeft van de traditionele uiensoepen.

Het volgende recept voor gebonden uiensoep, kan je direct gebruiken, maar onze tip. Laat de soep een nachtje staan, en verwarm de gebonden uiensoep een dag later, en dien de soep dan pas op.

Recept Gebonden Uiensoep

Hierdoor wordt de smaak van deze gebonden uiensoep nog krachtiger, en dus lekkerder.

Gang Soep
Keuken Nederlands
Keyword Uiensoep
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 40 minuten
Totale Tijd 1 uur
Geschikt voor 4 Personen
Calorieën 415 kcal

Ingrediënten

  • 50 Gram Boter
  • 60 Gram Bloem
  • 5 Grote uien
  • 1 Liter Water voor de soep
  • 2 Teentjes Knoflook
  • 1 Theelepel Mosterd
  • 50 Deciliter Port of zoete rode wijn
  • 100 Gram Spekblokjes, hoeveelheid naar smaak
  • 100 Gram Geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Snufje Nootmuskaat
  • 250 Milliliter Slagroom

Bereiding

  1. Boter in de pan smelten, spekblokjes toevoegen, en uitbakken.

  2. Snij de uien in kleinere blokjes, of snipperen.

  3. Als het spek uitgebakken is, de uien toevoegen, en de erg klein gesneden koflook. Bak de uien totdat deze goudbruin zijn. Bloem toevoegen en enkele minuten goed doorroeren.

  4. Port of zoete rode wijn toevoegen. Langzaam aan water toevoegen, net zoveel totdat je de gewennste soepdikte bereikt.

  5. Mosterd en nootmuskaat naar smaak toevoegen, geraspte kaas toevoegen, en verder op smaak brengen met zout en peper. Eventueel kan je ook wat bouillonpoeder toevoegen.

  6. Als laatste de slagroon toevoegen, de soep van de kook halen, en de soep met behulp van een staafmixer mooi glad mixen. Eventueel kan je de gebonden uiensoep nog garneren met wat fijn gehalte perterselie.

Opmerkingen - Tips

Erg lekker bij de gebonden uiensoep zijn stukken stokbrood met kruidenboter, of knoflookboter.

Nog lekkerder wordt het stokbrood als je de stukken stokbrood nog even onder de gril legt.

Wil je wat meer vers bij de gebonden uiensoep, dan kan je ook een verse salade serveren, met groenten en fruitsoorten, die bij voorkeur niet al te veel vocht bevatten.

Daardoor krijg je een bijzondere contrast met de soep, en komen alle smaken nog beter tot hun recht.

De in het bovenstaande recept gebruikt port of zoete rode wijn, kan je eventueel ook weglaten.