Perzische Uiensoep, of ook wel Iraanse Uiensoep genoemd, is een gerecht dat je eigenlijk in alle jaargetijden kunt serveren.
In de zomer een heerlijk verkoelende soepsoort, terwijl het juist in de wintermaanden een heerlijk verwarmend effect heeft. Dat komt natuurlijk door ingrediënten als verse munt, en de kaneel, die beide bekend staan als ingrediënten die een positief effect kunnen hebben op de innerlijke mens.

Recept Perzische Uiensoep
Deze Perzische Uiensoep doet vanzelfsprekend ook erg Oriëntaals aan, en is een heerlijke variatie op de normale uiensoeprecepten zoals we die vaak in de Europese keuken gebruiken.
Ingrediënten
- 4 Middelgrote uien
- 4 Eetlepels Olie
- 2 Eetlepels Bloem
- Halve Theelepel Kaneelpoeder
- 1 Liter Water
- 2 Blokjes Bouillon
- 1 Deciliter Citroensap, eventueel kan je de hoeveelheid citroensap nog verminderen in dit recept.
- 10 Gram Gahakte muntblaadjes
- Halve Theelepel Kerriepoeder
- 2 Eidooiers
- Zout en peper naar smaak
Bereiding
Uien in ringen of in stukjes snijden, en samen met de kerrie fruiten in hete olie. Bloem er doorheen roeren, en beetje bij beetje het water toevoegen. Goed doorroeren en de bouillonblokjes toevoegen.
Laat de soep zachtjes koken, gedurende ongeveer 25 minuten.
Citroensap, verse muntblaadjes en de kaneel mengen, en bij de soep voegen, en gedurende vijf minuten laten meekoken. Eventueel kan je de muntblaadjes ook fijnhakken, waardoor de smaak nog beter in de soep komt. Wil je een wat minder sterke muntsmaak, dan de blaadjes niet snijden of hakken.
Eierdooiers loskloppen, en een paar lepels van de soep toevoegen. Goed roeren.
Vervolgens dit mengsel bij de soep voegen om de Perzische Uiensoep te binden. Belangrijk is dat je constant blijft roeren, en dat de soep niet meer mag koken, omdat ander het ei te veel zal stollen.
Je kunt de soep nog wat op smaak brengen met zout en peper.
Als het eimengsel goed in de soep is geroerd, is de Perzische Uiensoep klaar om op te dienen.