Uiensoep met tortellini is een heerlijke combinatie van twee gerechten die van oorsprong uit twee verschillende landen komen, maar op zich klassieke gerechten zijn.
Natuurlijk enerzijds de Franse uiensoep, en anderzijds de Italiaanse tortellini. Het is een soort soep die bij veel mensen in de smaak zal vallen.

Recept Uiensoep met tortellini
De combinatie van beiden is nog lekkerder als de twee recepten van oorsprong zijn, en al helemaal als deze uiensoep met tortellini rijkelijk bestrooid wordt met Parmezaanse kaas.
In principe, hoewel het recept dan wel wat anders wordt, kun je ook een andere pasta aan de soep toevoegen in plaats van tortellini.
Ingrediënten
- 1,5 Liter Groentebouillon of runderbouillon
- 1 Kilo Uien
- 2 Teentjes Knoflook
- 15 Gram Verse tijm
- Halve Eetlepel Rietsuiker
- 2 Eetlepels Olijfolie
- 50 Gram Boter
- 250 Gram Tortellini met kaasvulling, uit een pak of zakje, of natuurlijk helemaal vers gemaakt
- 50 Gram Geraspte Parmezaanse kaas, maar je kunt natuurlijk ook een stuk Perzaanse kaas schaven of raspen
Bereiding
Als je zelf de tortellini wil maken, moet je dat vanzelfsprekend eerst doen.
De uien schoonmaken en in dunne ringen snijden. De teentjes knoflook schoon maken en fijn snijden.
De boter en de olie verhitten in een grote soeppan, en de uien, de knoflook, de tijm, de rietsuiker, en een beetje peper toevoegen.
Bak dit op een middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten. Wel regelmatig omroeren.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Doorroeren en 30 minuten laten koken op een laag vuur.
Op smaak brengen met zout en eventueel peper en de tortellini toevoegen. Nog 15 minuten zachtjes laten koken totdat de tortellini beetgaar is.
Doe de soep in soepkommen en strooi er wat geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas over.
Eventueel kun je er nog een plakken gesneden stokbrood bij serveren, of een Italiaanse broodsoort.